NOV ELEKTRIČNI MINI BAGER IN NAKLADALNIK

S predstavitvijo svojega prvega komercialnega kompaktnega bagra z ničelnimi emisijami in nakladalca na kolesih  se  je Volvo začrtal pot k uresničtivni svojega cilja, ki je možno zmanjšati oziroma izničite izpuste CO2.
Novi električni modeli mini bagrov in kompaktnih nakladalnikov na kolesih  zagotavljajo:
 -  nič emisij izpušnih plinov
 -  bistveno nižje ravni hrupa
 -  nižje stroške energije
 -  izboljšano učinkovitost
 -  manjše zahteve za vzdrževanje v primerjavi s konvencionalnimi stroji

Od sredine leta 2020 bo Volvo CE začel lansirati svojo paleto električnih kompaktnih bagrov (EC15 do EC27) in nakladalnikov na kolesih (L20 do L28). Pravtako bodo tudi ustavili razvoj diselskih motorjev za omenjene modele. 

»ECR25 in L25 sta revolucionarni stroji, ki prikazujeta zavezanost podjetja Volvo CE prihodnji tehnologiji,« pravi Scott Young, direktor elektromobilnosti in avtomatizacije. »Ker so stroji električni, se v okolje ne sproščajo delci, dušikov oksid ali ogljikov dioksid. To, skupaj z dejstvom, da imajo izjemno nizko raven hrupa, so idealni za uporabo v mestih in gosto naseljenih območjih. «

Lansiranje ECR25 in L25 sledi pozitivnim odzivom na konceptne stroje Volvo v zadnjih nekaj letih. To vključuje tudi prototip EX2 popolnoma električnega kompaktnega bagra in prototip LX2 električnega kompaktnega nakladalca na kolesih. »Medtem ko sta ECR25 in L25 močno razlikujeta od prototipov ej znanje, ki smo ga pridobili pomogalo zgraditi temelje za novo serijo električnih kompaktnih strojev,« pojasnjuje Young. "Tehnologija ki smo jo razvili je sedaj dovolj močna in to, skupaj s spremembami v vedenju kupcev in povečane zakonodaje na potročju varovanja okolja je sedaj pravi čas za začetek naših električnih kompaktnih strojev" 

 

 

ČAS DELOVANJADo 8 ur
HITRO POLNJENJE80 % v dveh urah
TEŽA4,9 t
NAJVEČJA DVIŽNA TEŽA3,35 t
VELIKOST ŽLICE0,9 m3
VILICE2 t tovorne vilice
RAZBREMENILNA SILA49 kN
VIŠINA IZTRESA2,5 m
ČAS DELOVANJADo 8 ur
HITRO POLNJENJE80 % v 1 urI
TEŽA2,5 t
NAJVEČJA VIŠINA IZTRESA3,07 m
NAJVEČJA GLOBINA KOPANJA2,76 m
RAZBREMENILNA SILA20,2 kN