NOVI VOLVO VALJAR 105 OSC

Novi 10 tonski DD105 OSC je najnovejši član izjemno kvalitetne reprezentance VOLVO valjarjev.
Njegove glavne prednosti so predvsem:

  • učinkovitost
  • natančnost
  • majhna poraba goriva in emisij

Stroj je opremljen  novo oscilacijsko tehnologijo valjanja, katere izničuje vertikalne vibracije. DD105 OSC je zato visoko učinkovit a pri tem bistveno manj poškoduje tla in omogoča delo tudi na bolj občutljivih območjih kot ostalu Volvo valjari.

Valjar ima 1680 mm  širok boben, kateri je narejen in ojačanega  jekla. Valjar poganja napredni Tier 4 Final D3.8 Volvo motor, kateri omogoča da je stoj lahko visoko učinkovit. 

Dodatna prednost oscilacijske tehnologije je možnost prilagajanje različnim terenom. DD105 OSC namreč ponuja različne možnosti prilagajanja nihanja valja. To omogoča strojniko da lahko delovanje stroja prilagodi teren in globino materiala. Možnost izbire amplitude omogoča operaterju kvalitetnejše in predvsem hitrejše delo.

Stroj je narejen za delo v težkih pogojih in ima veliko funkcij operaterju močno olajšajo delo.  V primerjavi z ostali Volvo valjari je DD105 OSC predvsem bolj udoben in lažje vodljiv. 

Poleg učitkovitosti in udobja strojnika je na novem DD105 OSC servisiranje in vzdrževanje mnogo lažje. Nov dvigljiv pogrov motorja omogoča lahek dostop do vidalnih delih motorja.  Poleg enostavnega dostopa do motorja je enostaven dostop tudi do hladilnika, baterije in filtrov kar možno olajše dnevne preglede stroja.

GLAVNE KARAKTERISTIKE DD105 OSC

teža9851 kg
širina valja1,68 m
moč motorja85 kW / 114hp
frekvenca vibracij2340 v/min
amplituda0,72 mm
dolžina4,65 m
širina1,838 m
višina2,999 m

Več o naši ponudbi novih VOLVO valjarjev lahko najdete tukaj.