Novo na tržišču - bager z najmanjšim radijem obračanja

Volvo EWR150E, kolesni bager z najmanjšim radijem obračanja na tržišču

Najnovejši model iz E-serije Volvo bagrov na kolesih, EWR150E se ponaša z najmanjšim radijem obračanja na tržišču in izredno dobro vidljivostjo iz kabine, kar omogoča lažje manevriranje s strojem tudi v zoženih deloviščih, kot so delo na polovičnem zaprtju ceste, dela na ozkih ulicah, urbanih središčih, ipd…,  brez bojazni, da boste med obračanjem bagra, zadeli objekte v okolici in pri tem ogrožali ljudi v okolici.

             

Udobnost, varnost, varčnost, stabilnost...

Pri projektiranju bagra je bil poleg maksimalnega zmanjšanja radija obračanja dan tudi velik poudarek na povečanju zmogljivosti stroja, natančnosti upravljanja ter udobju in varnosti upravljavca in zadani cilj je bil  dosežen. Novi EWR150E je tako najstabilnejši, najzmogljivejši, najvarčnejši  in najudobnejši stroj tega razreda na tržišču.  Bager tehta glede na konfiguracijo opreme 15,9 -17,9 t.

 
Izboljšana vidljivost iz kabine omogoča lažje manevriranje na zoženih deloviščih (urbana središča, polovično zaprtje ceste, itd.) 

Okolju prijazen, najsodobnejši Volvo Stage IV motor

Novi Volvo gradbeni stroji so opremljeni z motorji najnovejše generacije, ki imajo Volvo napredno tehnologijo izgorevanja (V-ACT) in izpolnjujejo zahteve EU ureditve za zmanjševanje emisij za vozila izven cestnega prometa (Stage IV).
Tako Volvo EWR150E ima vgrajen najsodobnejši 4 valjni, okolju prijazen, varčen in učinkovit VOLVO motor moči 143 KS in navora 605 Nm, ki ustreza zahtevi Stage IV (EU) za zmanjševanje emisij.

Motor Stage IV. Volvo EWR150E

Še ena velika prednost pri modelu Volvo EWR150E je položaj motorja. Motor se namreč nahaja na zadnjem delu stroja, kar vsekakor pozitivno vpliva predvsem na vidljiost, saj v tem primeru hladilnik ne ovira vidljivosti upravljavca na desno stran iz kabine. Poleg tega je izboljšana stabillnost stroja, ker motor doda težo na zadnji del, oz. pedstavlja neke vrste protiutež.

motor se pri EWR150E nahaj na zadnjem delu stroja motor se pri EWR150E nahaj na zadnjem delu stroja
Motor se nahaja na zadnjem delu stroja, kar pozitivno vpliva, tako na vidljivost iz kabine, kot tudi na stabilnost stroja

 

Enostaven in hiter dostop do točk za servisiranje

Točke za servisiranje in vzdrževanje na Volvo EWR 150E so hitro in varno dostopne. Tako na desni, kot na levi strani stroja, serviser lahko enostavno dostopa do mest namenjenih za servisiranje, pri čemer so mu v pomoč ograje, med samim delom pa lahko stabilno stoji zahvaljujoč  veliki servisni platformi.

enostaven dostop do servisnih točk enostaven dostop do servisnih točk
Enostaven, varen in hiter dostop do točk za servisiranje, tako na levi, kot na desni strani stroja

Različne opcije dodatne opreme za EWR150E

Kolesni bager Volvo EWR150 je možno opreminiti  z najsodobnejšo in inovativno dodatno opremo, ki bo še dodatno olajšala vaše delo in maksimalno povečala učinkovitost.

VOLVO ''SMART VIEW'' SISTEM – je sistem treh dodatnih kamer, ki so pritrjene na različnih koncih stroja (spredaj, s strani in od zadaj) in ustvarjajo pogled iz ptičje perspektive (od zgoraj).  Vsaka kamera prav tako ponuja posamezen prikaz in vam omogoča, da vidite vse kote in izvajate varno obračanje s strojem. Ta inteligentna tehnologija vam omogoča 360° pogled in prikaz posnetkov v realnem času.

smart view 
Volvo Smart View omogoča pogled iz ptičje perspektive

DODATEN ZASLON ZA NADZOR NAD FUNKCIJAMI ROTOTILTAzaslon omogoča nastavitev hidravlilnega pretoka in pritiska iz kabine, oz. prikaz delovanja rototilta na katerega je priklopljen ustrezen priključek. Rototilt je odlično orodje, ki povečuje funkcionalnost ppriključka. Lahko rečemo, da je neke vrste zapestje bagra saj omogoča neomejeno rotacijo priključka (360°) in njegovo nagibanje v dve smeri za 40°.

dodatni zaslon za kontrolo funkcij rototilta rototilt
Z
aslon za nadzor funkcij rototilta

DELUXE SEDEŽ – je sedež, ki omogoča še več udobja, ima širše naslone za roke, več možnosti nastavljanja pozicije sedeža. Sedež je ogrevan in zračno vzmeten z enostavnim dostopom do vseh komand.  

 
Volvo Deluxe sedež

Velika izbira priključkov za Volvo EWR150E bager na kolesih

Bager EWR 150E lahko opremimo z najrazličnejšimi priključki iz naše široke prodajne palete priključkov za bagre (več o tem si preberite - tukaj). Večino priključkov  izdelujemo tudi sami v sklopu našega proizvodnega programa. Priključki so narejeni  po meri in v skladu s potrebami stranke: vse vrste žlic, vilice za bagre, grabeži, riperji, rezalniki asfallta, podaljški rok bagra, itd.

      

Več o Balavto proizvodnji priključkov za bagre si preberite tukaj.

Za več informacij o novem modelu Volvo bagrov na kolesih EWR 150E z najmanjšim radijem obračanja na tržišču nas kontaktirajte direktno in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja: tel. 05/365 99 00

 

april, 2016    

Volvo EWR 150E, kolesni bager z najmanjšim radijem obračanja na tržišču
Volvo EWR 150E, lažje manevriranje s strojem tudi v zoženih deloviščih, kot so delo na polovičnem zaprtju ceste, dela na ozkih ulicah, urbanih središčih, ipd…
Zanesljiv in učinkovit stroj - Volvo EWR150E
Volvo EWR150E - udobnost, varnost, varčnost, stabilnost...
Na voljo bogata izbira priključkov
VOLVO ''SMART VIEW'' SISTEM  - omogoča pogled iz ptičje perspektive
Volvo DELUXE sedež za maksimalno udobnost