Specialni kompresor za delo s hidravličnim kladivom pod vodo

Vaš bager lahko opremimo s specialnim hidravlično gnanim zračnim kompresorjem, ki generira visok pritisk zraka s katerim omogočimo varno podvodno pikiranje brez strahu pred vdorom vode v samo kladivo.

Specialna oprema za delo s hidravličnim kladivom pod vodo

Specialni hidravlično gnani zračni kompresor transformira hidravlično moč stroja v skompresiran zrak pod visokim pritiskom.
Pri uporabi hidravličnega kladiva za delo pod vodo se ta zrak pod pritiskom po visokotlačnih ceveh dovaja v hidravlično kladivo kjer odriva vodo
in preprečuje njen vodor v samo kladivo. Specialni hidravlično gnani zračni kompresor je zelo enostaven za uporabo in se ga lahko
namesti na katerikoli stroj.

Komponente sistema, ki omogoča varno pikiranje pod vodo

Na sliki spodaj si lahko ogledate naslednje komponente:

1. Hidravlično gnani zračni kompresor, ki generira visok pritisk, montiran na bager.
2. Visokotlačne cevi, ki dovajajo zrak pod pritiskom v kladivo.
3. Zrak pod pritiskom odriva vodo in omogoča varno delo s hidravličnim kladivom pod vodo (podvodno pikiranje).

Različne možnosti uporabe specialnih hidravlično gnanih zračnih kompresorjev

Razmerje moč–velikost pri specialnih hidravlično gnanih zračnih kompresorjih je optimalno. V večini primerov ta specialen, kompakten hidravlično gnani zračni kompresor lahko zamenja stare, robustne kompresorje, ki jih je potrebno vleči po delovišču sem ter tja, saj ga imate na bagru vedno s seboj na razpolago, ko ga potrebujete.
Zanesljivi specialni hidravlično gnani zračni kompresorji ne potrebujejo dodatnega goriva, v primerjavi s klasičnimi kompresorji, pa delujejo dalj časa z bistveno manj vzdrževanja.

Področje uporabnosti teh specialnih hidravlično gnanih zračnih kompresorjev je zelo široko. Hidravlično gnani zračni kompresorji ustvarjajo pogonsko moč za delovanje pnevmatskega orodja, zunanje pnevmatske opreme, nam omogočajo čiščenje z zrakom pod visokim pritiskom, ipd. Ustrezni so tudi za bolj zahtevno, profesionalno uporabo v kamnolomih, rudnikih, itd.

Januar, 2016   

Na spodnjem video posnetku si lahko ogledate primer uporabe hidravličnega kladiva za delo pod vodo - podvodno pikiranje.

Podvodno pikiranje
Bager z montiranim specialnim hidravlično gnanim kompresorjem pri delu s kladivom pod vodo
Specialnih hidravlično gnan zračni kompresor
Specialnih hidravlično gnan zračni kompresor montiran na bagru
Specialni hidravlično gnani kompresor na bagru
Delo s kladivom pod vodo